Преместването на дома и влиянието му върху децата

Преместването на дома е стъпка в живота на всички, изпълнена с много емоции – вълнение, безпокойство и притеснение и определено е нещо, което повечето от нас са изпитали поне веднъж в живота си.

Преместването на дома изисква много енергия, организация, планиране и не на последно място – търпение – трудна задача за когото и да е било, прекарал основната част от деня си в офиса. Когато човек се грижи за семейство, деца и домашни любимци, чието движение из дома е затруднено последните дни преди преместването, обстановката се изнервя още повече.

ПЛАНИРАЙТЕ ПРЕМЕСТВАНЕТО ВЪЗМОЖНО НАЙ-ДЕТАЙЛНО, ЗА ДА УСПОКОИТЕ ДЕЦАТА

  • Ангажирайте децата да ви помагат в преместването. Участвайки в процеса по преместването на дома, децата няма да имат възможност да правят бели, а и ще бъдат щастливи, че ви помагат. Винаги ще успеете да им намерите някаква лесна задача, която да отговаря на възрастта и интересите им.
  • Помолете децата сами да опаковат в кашони най-любимите си и специални вещи, които ще премествате. След това ги помолете да декорират своите кашони.
  • Огледайте стаята на детето си с него и го помолете да ви води по отношение на разпределението на вещите му. Насърчете го да отдели някои от непотребните му играчки или дрехи за благотворителност.

ТЕХНОЛОГИЯ НА ПРЕМЕСТВАНЕТО С ДЕЦА

Отглеждането на деца, ходенето на работа и съпътстващата я кариера и жонглирането с безброй други дейности като поддръжката на дома, е задача, непосилна за всеки. Всичко това изисква енергия, която често не ни достига. Това налага и строгата организация при планирането и самото преместване на дома, особено, когато в процеса са включени и децата.

ОПАКОВАНЕ ВЕЩИТЕ НА ДЕТЕТО ПРЕДИ ПРЕМЕСТВАНЕТО

Опаковането преди преместване обикновено е процес, който отнема много време. Но множеството малки дрешки и играчки на детето могат да увеличат многократно продължителността на процеса по опаковане.  Помислете и се посъветвайте с приятели, и със самото дете, дали не бихте могли да подарите, продадете или дарите част от тях. Така, хем ще спестите време и ще успеете да се концентрирате върху опаковането на останалите вещи, хем ще освободите място в новия си дом.

ОПАКОВАНЕ НА ДЕТСКИТЕ ИГРАЧКИ

Детските играчки често са твърде много и твърде обемни. Освен това лесно се чупят. Отделете време да сортирате най-любимите на своите деца и да ги опаковате, всички останали – подарете!

ОПАКОВАНЕ НА БАГАЖА ПРЕДИ ПОЛЕТ СЪС САМОЛЕТ ИЛИ ПРЕМЕСТВАНЕ С АВТОМОБИЛ

Ако премествате дома си на по-голямо разстояние и преместването и транспорта на вещите ви е свързано с пътуване със самолет или дълъг път с автомобил, разпределете в различни кашони и торби вещите на децата ви, без които можете да нощувате и тези, които са ви жизнено необходими. Децата не обичат промените и наличието на любимото одеалце и любима играча биха могли да си спестят много сълзи и тревоги.

В ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Преместването на дома с деца изисква строга организация, креативност и търпение. Запомнете, че децата не обичат промените, затова не изхвърляйте вещи и играчки на децата си преди да сте го обсъдили с тях, Ако все пак ви се наложи да пренасяте чували и кашони с бебешки дрехи и плюшени мечета, потърсете различни решения на пазара, ще се учудите от разноцветното многообразие на контейнери, кошници и щайги, пригодени за дребни аксесоари, които можете да откриете.

За всичко останало, разгледайте нашите предложения за кашони и опаковъчни материали.

Всички съвети