Ролята на кашоните при преместване

Всички сме се изкушавали, особено при първото преместване в живота ни, да хвърлим всички ценни вещи в най-близкия кашон, да го залепим с едно тиксо и да потеглим.  За съжаление това не винаги води до безпроблемно преместване, а напротив често жертва стават част от вещите, които или са повредени или напълно унищожени.

Избягвайте многократното преопаковане или смяна на кашоните на вещите си преди преместването. Ако имате нужда от съвет или ви предствои преместване за първи път, вижте съветите долу.

1.ИЗБЕРЕТЕ ЗДРАВИ КАШОНИ

Избете здрави кашони, които ще издържат тежестта на тежките вещи по време на преместването – препоръчваме ви три- или пет-пластови кашони с дръжки.

2.ОПАКОВАЙТЕ БАГАЖА СИ ЗА ПРЕМЕСТВАНЕТО СТАЯ ПО СТАЯ

Когато приключите с опаковането на кашоните в една от стаите, надпишете кашоните с чупливи вещи и съставете план с това кои вещи в кои кашони са – така ще спестите време, когато започнете да разопаковате стая по стая в новото жилище.

3.УКРЕПВАНЕ НА ДЪНОТО НА ВСИЧКИ КАШОНИ С ТИКСО

Дори да сте напълно убедени, че сте избрали здрави кашони и че вещите ви не превишават товароподемността на кашоните, презастраховайте се – облепете дъното на кашоните с тиксо, за да сте сигурни, че някоя от по-тежките ви или обемни вещи няма да изпадне по време на преместването.

Поставете слой велпапе на дъното на кашона, особено когато премествате смесени тежки и по-леки предмети в един кашон.

4.УВИЙТЕ ВСЯКА ОТ ВЕЩИТЕ СИ ПООТДЕЛНО

Увийте всяка от вещите си поотделно а във вътрешността им поставяйте намачкана хартия. Попълвайте празното пространство между вещите в кашона с чорапи, хавлиени кърпи, парчета намачкана хартия или стерипорени топчета. Това ще попречи на предмети да се разместят и да се повредят по време на преместването.

5.СЛОЖЕТЕ НАЙ-ТЕЖКИТЕ ПРЕДМЕТИ В МАЛКИ КУТИИ

Сложете най-тежките предмети в малки кутии, така че да ги носите лесно.

Малките тежки премети подредете по дъното на кашоните, така че да нямат възможност да притиснат или увредят по-малките и по-леки.

6.ОТДЕЛЕТЕ НАЙ-НЕОБХОДИМОТО

Уверете се, че предметите, които са ви най-необходими за натоварени последно в камионите за преместване, така че да ги извадите първи, когато пристигнете на новото място. Това са всички тоалетни принадлежности, детски играчки, артикули и аксесоари на домашните любимци, както и няколко чифта дрехи за преобличане.

При поръчка на хамалски услуги и транспорт от BG Movers, ползвате 10% намаление от цената за кашони.

Всички съвети